Agentia anti-coruptie din Egipt a anuntat vineri ca sotia fostului presedinte Hosni Mubarak va fi arestata pentru 15 zile, intr-o ancheta vizand acuzatiile de coruptie ce i-au fost aduse, transmite Reuters. Surse judiciare au precizat ca Suzanne Mubarak (70 de ani) va fi dusa intr-o inchisoare din Cairo.

Suzanne MubarakFoto: Agerpres

Marti, autoritatile din Egipt au decis sa prelungeasca cu 15 zile mandatul de arestare al lui Hosni Mubarak, in timp ce investigatia impotriva sa continua. Fostul presedinte al Egiptului impreuna cu doi dintre fiii sai au fost arestati pentru implicare in asasinarea protestatarilor.

CNN a precizat ca, in acelasi timp, procurorii analizeaza proprietatile si conturile familiei Mubarak.

Hosni Mubarak (83 de ani) se afla sub stare de arest intr-un spital din Sharm-el-Sheik. Fostul presedinte are mai multe afectiuni cardiace.

Autoritatile au inceput deja condamnarea fostilor lideri egipteni pentru acuzatii de coruptie, abuz in functie si insusirea de fonduri. Pana acum au fost condamnatii ministrii turismului, Zoheir Garranah, si internelor, Habib El Adly.

Ministrul de finante este si el in faza de investigatie, ca multi alti apropiati ai presedintelui si fosti membrii ai executivului.

Mubarak a renuntat la putere in februarie 2011, dupa cateva saptamani de proteste violente ale opozitiei.