​Secretarul american al Apararii a anuntat joi ca Statele Unite sunt ingrijorate de securitatea militarilor din trupele Navy SEAL care au luat parte la operatiunea de comando impotriva lui Osama bin Laden, transmite CNN. Robert Gates a spus ca autoritatile vor intari masurile de securitate atat pentru soldati, cat si pentru familiile acestora.

"Joia trecuta, cand m-am intalnit cu echipa de comando, membrii acesteia si-au exprimat ingijorarea in legatura cu acest lucru (n.red. siguranta personala), in special in ceea ce priveste familiile lor", a afirmat Gates, aflat la Camp Lejeune, o baza a infanteristilor marini din Carolina de Nord.

Oficialul american a afirmat ca nu poate divulga detalii, insa "analizam ce fel de masuri pot fi luate pentru a intari securitatea lor".

Raidul impotriva complexului rezidential din Pakistan unde se ascundea liderul Al-Qaeda a adus in centrul atentiei asa-numita Team Six a Navy SEAL,o unitate de elita a Marinei americane stationata la Dam Neck (Virginia).

"Cred ca a existat un efort consistent si eficient pentru a proteja identitatea celor care au luat parte la raid. Sunt de parere ca acest lucru trebuie sa continue", a afirmat Gates, glumind pe seama faptului ca detalii ale operatiunii au aparut in presa desi oficialii americani aflati in Situation Room din Casa Alba in timpul misiunii s-au inteles sa nu le faca publice.

AFP precizeaza ca rolul jucat de militarii SEAL in raidul din Pakistan a fost confirmat de directorul CIA, Leon Panetta, si de vicepresedintele Joe Biden, in zilele care au urmat operatiunii.

Unitatea de elita Team Six este atat de secreta incat armata americana nici nu recunoaste existenta ei.