Fondul proprietatii de stat al Ucrainei nu intentioneaza sa privatizeze Combinatul de la Krivoi Rog din cauza participarii la constructia unitatii a mai multor state straine, a declarat la o conferinta de presa presedintele institutiei, Aleksandr Riabchenko, citat de ugmk.info. "Atata timp cat nu vor fi reglementate relatiile cu tarile straine, nu se poate vorbi de privatizare", a spus el, precizand ca este vorba despre obligatiuni fata de Romania, Germania si Bulgaria.

"Nu cred ca putem proceda la privatizare fara a conveni aceasta chestiune cu romanii, cu nemtii si cu bulgarii. In primul rand cu romanii, pentru ca lor le apartine cea mai mare parte a banilor investiti si au cele mai mari pretentii", a subliniat el.

Potrivit spuselor sale, asteptarile romanilor sunt tot mai mari si este putin probabil ca ei sa accepte o diminuare a acestor asteptari. De altfel, a precizat Riabchenko, asteptarile s-au concretizat in suma de un miliard de dolari.

"Ei au calculat productia de minereu de fier acid in dolari si a iesit, dupa preturile existente atunci, aceasta frumoasa suma rotunda. Si s-au impacat cu gandul ca nu vor obtine de la Ucraina aceasta cifa. Iar acum este problematic sa se ajunga la o intelegere", a aratat oficialul ucrainean.