Armata egipteana, care conduce tara de la caderea presedintelui Hosni Mubarak, in urma cu trei luni, a avertizat joi ca va actiona cu "o mana de fier" impotriva celor care incita la violente confesionale, pe care le-a calificat drept o "linie rosie" care nu poate fi trecuta, relateaza AFP.

Sambata, 15 persoane au murit si 200 au fost ranite dupa ce musulmanii au atacat doua biserici din Cairo.

"Consiliul suprem militar a avertizat impotriva pericolelor la care se expune Egiptul din cauza diviziunii confesionale si a asigurat ca aceasta chestiune reprezinta o linie rosie si ca Egiptul va fi capabil sa-i puna capat", a anuntat agentia oficiala Mena.

Armata va "lovi cu o mana de fier pe oricine va avea ideea de a se aventura pe acest teren" si "va ramane vigilenta in fata celor care vor incerca sa intinda o capcana Egiptului, servind interese externe sau interne".

Guvernul a promis deja ca va recurge la intreg arsenalul legislativ disponibil pentru a evita noi violente confesionale.

Cabinetul a anuntat, printre altele, ca va pregati intr-o luna o lege care va ridica restrictiile referitoare la constructia de biserici si va interzice manifestatiile in fata localurilor de cult.