Unul dintre cele mai cunoscute site-uri din Rusia a aparat joi decizia de a publica un videoclip socant in care un minor este violat de alti adolescenti, dupa ce a primit un avertisment din partea Agentiei federale insarcinate cu supravegherea mass-media, relateaza AFP.

Fontanka.ru, cotidian online din Sankt Petersburg (nord-vest), a explicat ca a dorit "sa atraga atentia societatii asupra acestei istorii monstruoase".

Patru adolescenti cu varste cuprinse intre 12 si 14 ani au violat un prieten de 12 ani care pierduse banii cu care trebuia sa cumpere bere pentru tot grupul. Scena a fost filmata de tineri cu telefoanele mobile si postata marti pe Fontanka.ru.

Miercuri, cotidianul a fost acuzat de Agentia federala de reglementare ca face "propaganda violentei si cruzimii".

Obligata sa retraga de pe site imaginile, Fontanka.ru a fost criticat si de comitetul insarcinat cu mass-media din oras, alaturi de delegatul local pentru drepturile copilului, care si-au exprimat "indignarea".

"Fara video, articolul nu ar fi avut niciun efect si ar fi fost uitat foarte repede", a declarat joi Evgheni Visenkov, redactor sef la Fontanka.ru.

"Cititorii sunt impartiti in doua: ii inteleg pe cei care ne critica, dar sunt alaturi de ceilalti care cred, ca si mine, ca este nevoie de socuri pentru a schimba viata", a spus Visenkov.