Agentiile de informatii americane analizeaza paginile unui jurnal gasit in resedinta din Pakistan in care a fost impuscat liderul al-Qaida, Osama bin Laden. Acesta contine note scrise de mana cu privire la operatiunile viitoare, a anuntat miercuri un oficial american.

Printre materialele confiscate in timpul raidului in care Osama bin Laden a fost ucis in data de 2 mai, este "un carnet in care bin Laden a scris ideile sale pentru operatiuni", a spus oficialul pentru AFP, sub protectia anonimatului.

Acesta nu este un jurnal obisnuit care sa contina detalii personale sau emotiile autorului sau, a precizat oficialul, ci mai degraba un suport in care bin Laden "a aruncat cateva idei".

"Carnetul nu contine informatii despre unde a fost sau ce a facut", a declarat sursa.

In timpul operatiunii, americanii au mai confiscat numeroase calculatoare, hard disk-uri, DVD-uri, carduri de memorie si aparate de inregistrare, care contin mult mai multe informatii importante.

Tom Donilon, consilier pe probleme de securitate nationala a presedintelui Barack Obama, a declarat duminica ca volumul de informatii capturate in timpul operatiunii in care bin Laden a fost ucis este echivalent cu cel al unei "biblioteci universitare mici."