Autoritatile ruse resping informatiile potrivit carora ar planui sa introduca controale suplimentare pentru comerciantii de bauturi alcoolice, potrivit Ria Novosti. Popularul cotidian Vedomosti a scris, miercuri, ca Autoritatea de control a vanzarilor de produse alcoolice ar urma sa sporeasca, in curand, controalele din cauza unui presupus deficit de bauturi alcoolice pe piata. Dmitry Peskov, responsabilul pentru relatia cu presa al Guvernului rus, a dezmintit insa zvonurile privind un presupus deficit de alcool pe piata, similar crizei de alcool din 2006.

Deficitul ar avea drept cauza problemele cu furnizarea timbrelor de accize, in conditiile in care retailerii nu pot vinde, in mod legal, sticle de bautura netimbrate.

"Nu se pune problema suplimentarii controalelor in viitorul apropiat", sustine insa purtatorul de cuvant al Executivului rus.

Rusii sunt unii dintre cei mai mari consumatori de alcool din lume. Potrivit statisticilor, peste 40% dintre rusi ar consuma bauturi alcoolice in exces.