Presedintele rus Dmitri Medvedev a declarat miercuri ca uciderea lui Osama bin Laden este benefica pentru securitatea Rusiei, transmite Reuters, citand agentia Itar-Tass. Liderul retelei Al-Qaeda a fost ucis in urma cu 10 zile intr-o operatiune de comando realizata de fortele de elita americane Navy SEAL.

Dmitri MedvedevFoto: Reuters

In timpul unei reuniuni a Consiliului rus de Securitate, Medvedev a spus ca "lichidarea teroristilor, chiar si la nivelul lui bin Laden, are o legatura directa cu nivelul de securitate in care se afla teritoriul statului nostru".

Liderul rus a adaugat ca "este bine cunoscut faptul ca reteaua terorista Al-Qaeda a trimis in mod regulat si continua sa-si trimita emisarii" in Rusia.

Reuters precizeaza ca acesta a fost primul comentariu public facut de Medvedev dupa moartea liderului terorist.

Intr-o declaratie difuzata la 2 mai, Kremlinul a afirmat ca eliminarea lui bin Laden este "un succes serios", iar "razbunarea este inevitabila pentru toti teroristii".

Rusia se confrunta de ani de zile cu militantii insurgenti din Caucazul de Nord. Oficialii de la Moscova au spus in repetate randuri ca rebelii ce au legaturi cu Al-Qaeda au fost implicati in atacuri in regiunea caucaziana, precum si in alte orase din Rusia.