Liderul Al-Qaeda Osama bin Laden a murit, din cauza unei boli, cu mult timp inainte de operatiunea efectuata de trupele speciale americane, a declarat ministrul Informatiilor din Iran, Heydar Moslehi, citat de agentia oficiala ISNA, transmite RIA Novosti.

"Avem informatii credibile ca bin Laden a murit cu ceva vreme in urma, din cauza unei boli", a spus Moslehi.

Ministrul iranian a criticat de asemenea Statele Unite pentru ca au refuzat sa publice fotografii cu trupul lui Osama bin Laden.

"Daca serviciile secrete americane l-au arestat sau ucis intr-adevar pe bin Laden, de ce sa nu-i arate cadavrul? De ce l-au aruncat in mare?", a intrebat retoric Moslehi.

Motivul este, sustine ministrul iranian, dorinta Washingtonului de a "intuneca trezirea islamica din regiune".

Osama bin Laden a fost ucis in zorii zilei de 2 mai in orasul pakistanez Abbottabad, in urma unui raid al trupelor operationale speciale Navy SEALs. Autoritatile americane au decis sa scufunde cadavrul liderului terorist in mare, la numai cateva ore dupa operatiune. De asemenea, Casa Alba a anuntat ca nu va difuza imaginile cu Osama bin Laden mort, pentru a evita ca acestea sa serveasca drept incitare suplimentara la violenta si instrument de propaganda.