Osama bin Laden ar fi locuit in Pakistan de peste sapte ani, au declarat sambata oficiali din cadrul serviciilor de securitate pakistaneze pentru Reuters. Una dintre vaduvele liderului terorist a declarat anchetatorilor ca cel mai cautat om de pe planeta a locuit intr-un sat din Pakistan timp de aproape doi ani si jumatate, inainte de a se muta in orasul Abbottabad din apropiere, unde a fost gasit si ucis de fortele americane.

Respectiva sotie, Amal Ahmed Abdulfattah, a declarat anchetatorilor pakistanezi ca bin Laden si familia sa au stat apoi cinci ani in Abbottabad, un oras-garnizoana locuit de militari pensionari.

"Amal (nevasta lui bin Laden) le-a spus investigatorilor ca au locuit intr-un sat din districtul Haripur timp de aproape doi ani si jumatate, inainte de a se muta in Abbottabad, la sfarsitul lui 2005", a declarat pentru Reuters un oficial de securitate, sub conditia anonimatului.

Abdulfattah, impreuna cu alte doua sotii si mai multi copii, se numara printre cele 15-16 persoane retinute de autoritatile pakistaneze dupa raidul efectuat de comandoul american pentru uciderea lui bin Laden.

Pakistan, tara puternic dependenta de ajutoarele de miliarde de dolari ale SUA, este presata sa explice cum a putut bin Laden petrece atatia ani acolo nedescoperit, locuind la doar cateva ore distanta de sediul serviciilor de informatii din capitala Islamabad.