Reteaua terorista Al-Qaeda a confirmat moartea liderului sau Osama bin Laden, intr-un comunicat postat vineri pe forumurile jihadiste, si promite razbunare impotriva Statelor Unite si aliatilor lor, inclusiv Pakistan, transmite Reuters. Al-Qaeda spune in comunicat ca va difuza, in curand, o inregistrare audio cu Osama bin Laden, realizata cu o saptamana inaintea mortii sale.

La cinci zile dupa ce presedintele american Barack Obama a anuntat uciderea lui Osama bin Laden, in urma unui raid al fortelor speciale americane in Pakistan, reteaua terorista Al-Qaeda confirma moartea liderului sau - despre care spune ca este "un moment istoric" - si jura sa nu se abata de la calea luptei armate.

"Intr-o zi istorica pentru marea natiune islamica... mujahidul ("razboinicul sfant") seicul Abu Abdullah, Osama bin Mohammed bin Laden, Dumnezeu sa aiba mila de el, a fost ucis, pe calea (luptei - n.r.) dusa de cei dinaintea lui si pe care vor merge si altii dupa el (...) Felicitari comunitatii islamice pentru martiriul fiului sau Osama", se arata in comunicatul Al-Qaeda postat pe site-urile extremiste.

Gruparea islamista, care spune ca va face public in curand un mesaj audio pe care liderul terorist l-a inregistrat cu o saptamana inainte sa fie ucis, sustine ca "sangele lui bin Laden este mult prea de pret pentru Al-Qaeda si pentru fiecare musulman pentru a fi irosit in van" si promite ca va continua sa atace Statele Unite si pe aliatii acestora. Al-Qaeda mai spune in comunicat ca moartea lui bin Laden va fi un "blestem" pentru SUA si face apel la o revolta in Pakistan.

"(Sangele lui Osama bin Laden) va ramane, cu voia lui Allah cel Atotputernic, un blestem care-i va urmari pe americani si pe colaboratorii lor, si va fi pe urmele lor inauntrul si in afara tarilor lor (...) Fericirea lor se va transforma in tristete, iar sangele lor va fi amestecat cu lacrimile lor", avertizeaza Al-Qaeda.

"Facem apel catre poporul musulman din Pakistan, pe al caror pamant a fost ucis seicul Osama, sa se ridice si sa se revolte, sa spele aceasta rusine ce i-a fost adusa de o clica de tradatori si hoti... si, in general, sa-si curete tara de gunoiul americanilor, care au raspandit acolo coruptia", se mai arata in mesajul Al-Qaeda.

Potrivit AFP, aproximativ 1.000 de persoane s-au adunat vineri, dupa rugaciune, in centrul orasului Abbottabad, localitatea in care a fost ucis liderul Al-Qaeda Osama bin Laden, in noaptea de duminica spre luni, in urma unei operatiuni a fortelor speciale americane in Pakistan.