Opt persoane au fost arestate in nordul Indiei dupa uciderea prin lapidare a unui cuplu de tineri care se casatorisera, desi apartineau unor caste diferite, a anuntat vineri politia indiana, citata de AFP.

Rajiv Verma si Renu Pal, in varsta de 20 de ani, se iubeau dar nu au primit niciodata consimtamantul parintilor lor pentru a se casatori, deoarece faceau parte din caste diferite.

Cei doi au fugit duminica din satul natal Nagla Khuru, in statul Uttar Pradesh, si s-au intors 24 de ore mai tarziu, casatoriti.

Aici erau asteptati de o multime de oameni, adusi de familia miresei, si au fost ucisi prin lapidare.

Politia a arestat opt persoane in urma acestei "crime de onoare", a declarat Brij Lal, de la politia din Uttar Pradesh.

"Este rusinos ca intr-un mediu dezvoltat, din punct de vedere social, educational si economic, oamenii continua sa traiasca dupa istorii de caste si norme sociale depasite pentru a impiedica acesti tineri sa se iubeasca", a adaugat el.

In martie, Curtea suprema indiana a cerut guvernelor din fiecare stat sa "fie fara mila" in eradicarea crimelor de onoare. Acestea constau, in majoritatea cazurilor, in crime comise de familiile tinerilor care doresc sa se casatoreasca, desi apartin unor caste diferite.

Familiile considera ca astfel de "mezaliante" afecteaza de o maniera inacceptabila onoarea lor.

Nu exista nicio cifra oficiala in ceea ce priveste numarul acestor crime, dar un studiu independent publicat in 2010 spunea ca 900 de oameni isi pierd viata anual in doar trei state din nordul Indiei (Haryana, Punjab, Uttar Pradesh).