Al-Qaeda planuia sa comita atentate asupra trenurilor din SUA pe 11 septembrie 2011, la 10 ani de la atacurile de la World Trade Center, sustin oficiali guvernamentali americani. Acestia afirma ca, dupa incheierea operatiunii de duminica, in care Osama bin Laden a fost ucis, au fost gasite dovezi care indica faptul ca liderul al-Qaeda si apropiatii sai planuiau atacuri asupra mai multor trenuri americane pe 11 septembrie 2011, relateaza Reuters.

"Nu detinem nicio informatie cu privire la o amenintare terorista iminenta pentru sectorul feroviar din SUA, insa vrem ca partenerii nostri sa fie constienti de un posibil complot", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului pentru Securitate Interna al SUA, Matthew Chandler.

Informatiile cu privire la posibilele atentate au fost obtinute in urma operatiunii in care Osama bin Laden a fost ucis. Departamentul pentru Securitate Interna a luat o serie de masuri de evaluare a potentialelor obiective teroriste si a intarit masurile de securitate din aeroporturi si de la frontiere. Cu toate acestea, Chandler sustine ca desi "SUA va ramane la o stare de vigilenta sporita", nivelul de amenintare national nu va fi ridicat.

In 2008, autoritatile americane au avertizat asupra unei posibile amenintari a al-Qaeda, care planuia sa atace sistemele de tranzit din jurul orasului New York de Ziua Recunostintei.

In 2010, un imigrant afgan a pledat vinovat la New York pentru planuirea unui atentat sinucigas asupra metroului din Manhattan, pe care autoritatile l-au descris ca fiind cea mai grava amenintare de la atacurile din 11 septembrie.