"Atunci cand spunem ca nu vom uita niciodata vorbim foarte serios", a declarat joi presedintele american Barack Obama, referindu-se la atentatele de la 11 septembrie, intr-un mesaj adresat dupa moartea lui Osama ben Laden in cursul unei operatiuni americane. Delaratiile au fost facute in timpul unei vizite solemne la New York, in fata unei echipe de pompieri care a pierdut 15 membri in atentatele din 2001, relateaza USA Today.

Obama, care a efectuat vizita la cazarma pompierilor inainte de a merge la Ground Zero, a strans mana mai multor persoane.

"Este un loc simbolic al sacrificiului extraordinar care s-a facut in acea zi teribila", a precizat el, laudand curajul pompierilor, care s-au indreptat spre turnurile gemene la 11 septembrie 2001, pentru a ajuta victimele atentatelor.

Presedintele american le-a spus militarilor: "Sunt aici in principal pentru a va strange mainile si pentru a va spune cat de mandru sunt de voi toti."

Atacul asupra lui bin Laden "a trimis un semnal ca nu am uitat sacrificiile extraordinare care au fost facute la 11 septembrie", a spus Obama. "Am facut ceea ce am promis ca vom face."