Osama bin Laden si apropiatii sai n-au opus niciun fel de rezistenta atunci cand au fost ucisi de catre fortele de comando americane intr-un raid desfasurat in localitatea Abbottabad, au afirmat joi oficiali pakistanezi din domeniul securitatii, citati de Reuters. Acestia au declarat ca cei aflati in resedinta atacata nu au tras niciun foc de arma.

"Cei din locuinta nu erau inarmati. Nu a existat nicio rezistenta", a declarat un oficial pakistanez.

"Au fost ucisi cu sange rece", a afirmat cel de-al doilea oficial, intrebat daca a existat un schimb de focuri in timpul operatiunii care, dupa spusele autoritatilor americane, a durat 40 de minute.

Cei doi oficiali pakistanezi au refuzat sa spuna de unde au obtinut informatiile, dar autoritatile locale anuntasera luni ca mai multe persoane ranite in timpul raidului au fost arestate si se afla in custodia lor.

Reuters precizeaza ca, in ultimele zile, autoritatile americane si-au modificat relatarile despre operatiunea de comando desfasurata duminica seara. Casa Alba s-a referit la asa-numita "ceata de razboi", pentru a justifica informatiile gresite oferite in primele momente de dupa atac.

Agentia Reuters a intrat in posesia unor fotografii socante realizate la aproximativ o ora dupa atacul SUA asupra complexului Abbottabad din Pakistan, unde se ascundea Osama bin Laden.

Fotografiile, realizate de un oficial de securitate pakistanez, care a intrat in complex dupa incheierea operatiunii in care a fost ucis liderul Al-Qaeda, ilustreaza trupurile neinsufletite ale trei barbati neidentificati, imbracati in haine traditionale pakistaneze. In imagini nu se vad niciun fel de arme.​