Un profesor dintr-un liceu din statul american Texas este suspendat dupa ce ar fi facut un comentariu "insensibil" la adresa unei eleve musulmane, in legatura cu moartea liderului terorist Osama bin Laden, relateaza Radio FoxNews. Incidentul ar fi avut loc la Clear Brook High School. In acest moment, inspectoratul scolar local desfasoara o ancheta.

Potrivit informatiilor, profesorul i-a spus fetei: "Pun pariu ca jelesti".

Un purtator de cuvant al inspectoratului scolar local a refuzat sa identifice cadrul didactic si eleva, insa a precizat ca "afirmatiile facute de acest profesor nu sunt impartasite de personalul de la Clear Brook High School sau de cineva din cadrul inspectoratului".

Profesorul a fost suspendat, urmand ca in urma anchetei declansate sa se ia masurile corespunzatoare.

Mama elevei a declarat pentru postul de televiziune KTRK ca declaratia profesorului a facut-o pe fiica ei sa planga. Femeia a spus ca, dupa remarca profesorului, fata s-a uitat la el, intrebandu-l la ce se refera. "El a spus ca a auzit de moartea unchiului sau, iar fata s-a mirat, deoarece a inteles ca se refera la uciderea lui Osama bin Laden, profesorul folosind astfel o nuanta rasista", a afirmat femeia.

Inspectoratul scolar a precizat ca "fata a facut lucrul corect si a informat imediat un adult in legatura cu remarcile profesorului".

Aziz Siddiqi, presedintele Islamic Society of Greater Houston, a spus pentru Fox News Radio ca e satisfacut de felul in care inspectoratul scolar ancheteaza evenimentul. El a declarat ca "e un incident izolat", adaugand: "exista o multime de oameni ignoranti in lume".