Atacatori neidentificati au aruncat un proiectil exploziv si au deschis focul intr-un autobuz ce transporta politisiti, in nordul Turciei, in apropiere de locul unde premierul turc Tayyip Erdogan tocmai tinuse un miting electoral miercuri. Un politist a fost ucis si alti doi au fost raniti in urma atacului, relateaza Reuters.

Erdogan tocmai plecase cu elicopterul din orasul Kastamonu, unde participase la un miting electoral, cand a avut loc atacul, a relatat postul de televiziune NTV news. Potrivit televiziunii turce, vehiculul politiei escorta un autobuz cu membri ai partidului de guvernamant AK. Cand cele doua vehicule au trecut pe langa o zona deluroasa de padure, o grenada a fost aruncata si focuri de arma au fost trase asupra autobuzului politiei, masina fiind cuprinsa de flacari.

Televiziunile turce au aratat ulterior imagini cu premierul Erdogan ajungand la un alt miting electoral, in provincia de nord Amasya, unde a fost intampinat de mii de suporteri ai partidului AK.

In discursul sustinut in Amasya, Erdogan i-a acuzat pe militantii separatisti pentru atac. "Numai aceste minti intunecate, acesti teroristi, acesti separatisti sunt capabili sa faca acest lucru, aceia care cred ca nu pot face nimic folosind urna de vot", a spus premierul turc.