Casa Alba analizeaza inca daca este oportuna publicarea imaginilor cu liderul retelei al-Qaida ucis duminica noaptea in Pakistan, oficialii administratiei americane considerand ca imaginile sunt prea infioratoare pentru a fi prezentate public, scrie USA Today.

Intre timp, marti seara, purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney, a declarat ca fotografia cadavrului lui Osama bin Laden este "infioratoare" si ca administratia americana nu a decis deocamdata daca o va da publicitatii.

"Voi fi direct: publicarea de fotografii cu Osama bin Laden dupa aceasta operatiune este o chestiune sensibila si vom evalua daca este necesar sa le publicam", a declarat Carney intr-o conferinta de presa.

Problema este sa ne dam seama daca publicarea lor "serveste sau deserveste interesele noastre, nu numai aici, ci in intreaga lume", a adaugat Carney.

Intrebat despre cum arata fotografia cu bin Laden mort, Carney a raspuns: "Se poate spune ca este ingrozitoare" si a refuzat sa spuna daca a vazut-o.

Directorul CIA, Leon Panetta, a declarat intr-un interviu la CBS ca fotografia lui bin Laden mort va fi publicata.

"Cred ca trebuie sa dezvaluim lumii intregi faptul ca am reusit sa ajungem la el si sa il omoram", a declarat Panetta la NBC News.

"Guvernul, evident, a vorbit despre cele mai bune modalitati de a face acest lucru, dar nu cred ca exista vreo problema. Aceasta fotografie va fi prezentata publicului", a spus el.

Drudge Report a anuntat, marti, ca Barack Obama si-a dat acordul pentru publicarea cel putin a unei imagini "grafice" a cadavrului lui bin Laden.