Statele Unite ar putea publica, in cursul zilei de marti, fotografii ale ceremoniei religioase musulmane tinuta pentru Osama bin Laden, transmite Reuters, citand un inalt oficial american. Acesta a spus ca "nu a fost luata inca nicio decizie". Cadavrul lui bin Laden a fost aruncat in apa in largul Pakistanului dupa ce o slujba religioasa musulmana a avut loc pe puntea unui portavion american stationat in zona.

UPDATE Drudge Report a precizat ca Barack Obama si-a dat acordul pentru publicarea cel putin a unei imagini "grafice" a cadavrului lui bin Laden, in care se observa urma de glont deasupra ochiului stang. "Va fi cea mai vizualizata imagine din istoria moderna", scrie Matt Drudge.

Oficialul, vorbind sub protectia anonimatului, a precizat ca Administratia de la Washington nu a luat inca o decizie in acest sens.

Autoritatile americane au declarat luni ca trupul neinsufletit al lui Osama bin Laden a fost aruncat in mare, intr-un loc neprecizat, funeraliile respectand traditiile musulmane.

Potrivit The Guardian, trupul lui bin Laden a fost scufundat in mare pentru a se evita transformarea mormantului acestuia in loc de pelerinaj, asa cum s-a intamplat in cazul lui Sadam Hussein.

Luni, surse oficiale americane declarasera ca Administratia Obama detine fotografii cu cadavrul lui Osama bin Laden, dar oficialii Casei Albe dezbat inca daca acestea ar trebui sau nu date publicitatii.

"Nu e nicio indoiala ca este el", a afirmat un oficial care a vazut fotografiile si care a reamintit ca Osama bin Laden avea o inaltime de 1,93 metri.

Argumentele pentru publicarea lor: asigurarea publicului ca teroristul este mort, in conditiile in care vestea uciderii liderului al-Qaeda a fost primita cu scepticism si neincredere in multe colturi ale lumii.

Argumente impotriva publicarii acestora: sunt groaznice. Are o rana mare deasupra ochiului stang, unde a fost impuscat, iar creierul si sangele sunt vizibile.

Citeste si:

Numar special Time: "Crucea Rosie" - pentru marii dusmani ai SUA. De la Hitler la ben Laden