Cadavrul lui Osama bin Laden a fost aruncat in mare, potrivit unui oficial citat de CNN. Acesta a precizat ca funeraliile acestuia au respectat traditia islamica, insa nu a oferit detalii.

UPDATE Potrivit CBS News, SUA s-au oferit sa trimita cadavrul autoritatilor din Arabia Saudita, tara de origine a lui bin Laden, insa acestea au refuzat.

Cotidianul The Guardian relatase ca trupul acestuia urmeaza sa fie ingropat in mare, pentru a se evita transformarea mormantului acestuia in loc de pelerinaj, asa cum s-a intamplat in cazul lui Sadam Hussein.

SUA au anuntat ca testeaza ADN-ul celui ucis si au folosit tehnici de recunoastere faciala pentru a ii confirma identitatea, potrivit Reuters. Rezultatele vor fi disponibile zilele urmatoare.

Potrivit CNN, un oficial a declarat ca a fost clar pentru fortele de asalt ca trupul se potriveste descrierii lui bin Laden, insa au folost "recunoastere faciala, printre altele, pentru a confirma identitatea".

Pe de alta parte, ABC News relatase, citand oficiali, ca identitatea lui bin Laden fusese confirmata printr-un test ADN. Folosindu-se de un tesut pastrat de la o sora a acestuia, care a murit la un spital din Boston, oficialii au confirmat moartea lui Osama.

Un inalt oficial al securitatii nationale a informat ca detin multiple confirmari, spunand ca au "imagini cu fata si trupul".