Noua civili, dintre care trei copii, si doi politisti au fost ucisi, in timp ce alti 27 de civili sunt raniti dupa o serie de atacuri care au avut loc cuminica in Afghanistan, unul dintre ele fiind comis de un adolescent kamikaze in varsta de doar 12 ani, relateaza AFP.

"Un adolescent de 12 ani si-a detonat centura de explozibili intre-un targ din districtul Shkin, la frontiera" cu Pakistanul, a anuntat Muhlis Afghan, purtator de cuvant al autoritatilor din provincia Paktika (sud-est).

Patru persoane, printre care si seful consiliului districtual, au fost ucise, alte 12 fiind ranite in acest atentat.

Autoritatile provinciale nu precizeaza pe baza caror elemente au stabilit varsta atacatorului kamikaze, adeseori dificil de indentificat dupa explozie.

ONU acuza gruparile de insurgenti ca recruteaza minori pentru organizarea de atentate sinucigase sau petnru a amplasa bombe sau mine artizanale.

Districtul Shkin se afla la grantia tribala pakistaneza.

In provincia vecina Ghazni, insurgentii au organizat o abuscada impotriva unui vehicul al politiei. "Doi politisti si doi civili, printre care o femeie, au fost ucisi in schimbul de focuri" care a urmat, a declarat seful adjunct al politiei provinciale, Mohammad Hussain.

13 civili au fost raniti dupa explozia unei bombe fixata pe o bicicleta parcata in fata cartierului general al politiei din Ghazni, capitala provinciala. Cinci dintre ei sunt in stare critica.

In provincia Logar, langa Ghazni, trei copii cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani au fost ucisi in schimburi de focuri, in timpul unei ambuscade organizata impotriva unui convoi al fortelor NATO.

Un purtator de cuvant al talibanilor a negat orice implicare in aceasta ambuscada.

Talibanii au anuntat ca vor lansa duminica traditionala ofensiva de primavara impotriva trupelor straine si afghane.