Un detinut de la o inchisoare din statul New York a fost ranit dupa ce a intervenit sa desparta doi gardieni care se luasera la bataie din cauza mancarii, transmite YahooNews. Cei doi ofiteri de paza au fost supendati dupa incidentul pe care sefii lor l-au numit "jenant".

Ajutorul de serif Mark Wipperman, din districtul Erie, a afirmat ca gardienii Lawrence Mule, ce lucreaza la inchisoare de 26 de ani, si James Conlin, angajat in urma cu 29 de ani, vor fi platiti pe perioada suspendarii.

Wipperman a declarat ca detinutul a trebuit sa primeasca ingrijiri medicale in urma incidentului, insa legea il opreste sa dea amanunte despre ranile acestuia. Ajutorul de serif a precizat doar ca prizonierul s-a interpus intre cei doi gardieni "deoarece vroia ca niciunul dintr ei sa fie concediat" din cauza scandalului.

Buffalo News a scris ca incidentul de la Erie County Correctional Facility, produs la 21 aprilie, a avut loc dupa ce gardienii s-au certat pentru o punga de chipsuri. Wipperman nu a confirmat informatia.

Sindicatul politistilor nu a raspuns la cererea AP de a oferi amanunte despre incident.