Iubitorii de animale ar trebui sa nu-si mai numeasca animalele "pets", cuvantul obisnuit folosit de vorbitorii de limba engleza, deoarece termenul este insultator, sustin mai multi academicieni, citati de Telegraph. Cainii, pisicile sau hamsterii domestici ar trebui numiti de-acum inainte "animale de companie" (companion animals).

In acelasi timp, proprietarii de animale ar trebui sa fie cunoscuti sub denumirea de "ingrijitori umani" (human carers).

Editorii Journal of Animal Ethics, inclusiv un profesor de la Oxford, afirma ca un alt termen insultator pentru animale este cel de "fauna salbatica", ei propunand inlocuirea cu "fiinte libere" sau "care cutreiera libere". "Pentru cei mai multi, salbaticie este sinonim cu existenta necivilizata, nestapanita, barbara", afirma autorii.

In primul numar al revistei, publicat de profesorul reverend Andrew Linzey in colaborare cu cei de la University of Illinois, autorii condamna folosirea unor termeni precum "creaturi" si "bestii", afirmand ca "limbajul peiorativ" poate afecta felul in care sunt tratate animalele.

Autorii se refera si la termenul de "proprietari de animale", despre care afirma ca "desi este corect legal, te duce cu gandul la o perioada anterioara cand animalele erau considerate o proprietate, masini sau lucruri pe care le foloseai fara sa ai probleme de morala".

Autorii afirma ca "exista aici o prejudecata evidenta care trebuie evitata".

Profesorul Linzey si coeditorul sau, profesoara Priscilla Cohn, au declarat de asemenea ca spera ca unele expresii din limba engleza, insultatoare la adresa animalelor (“sly as a fox, “eat like a pig” sau “drunk as a skunk”) sa fie eliminate.