Una dintre principalele corespondente in strainatate ale postului de televiziune CBS, Lara Logan, a povestit, intr-un interviu pentru cotidianul New York Times, despre agresiunea sexuala a carei victima a fost la Cairo, la 11 februarie, relateaza AFP.

Jurnalista Lara LoganFoto: Captura YouTube

"Pentru o perioada foarte lunga, ei m-au violat cu mainile", a declarat jurnalista, care estimeaza ca agresiunea a durat aproximativ 40 de minute si a fost comisa de un grup format din 200-300 de barbati.

Lara Logan, care a fost spitalizata dupa repatrierea sa in Statele Unite si si-a reluat activitatea luna aceasta, va povesti drama pe care a trait-o duminica in urmatoarea editie a emisiunii "60 minutes".

Ea se afla in piata Tahrir din Cairo centrul miscarii de protest care a condus la inlaturarea regimului Hosni Mubarak de la putere, pentru a pregati un subiect, cand ambianta din jurul sau s-a schimbat brusc, relateaza New York Times.

"A fost un moment in care totul a inceput sa mearga rau", isi aminteste ea. Colegii egipteni care insoteau echipa de filmare au auzit barbati vorbind despre dorinta lor de a o dezbraca.

Drama pe care Lara Logan a trait-o la Cairo a adus in atentie tacerea care acopera violentele sexuale suferite de femeile jurnalist in timp ce realizeaza reportaje. "Nu avem decat cuvantul nostru", subliniaza Lara Logan. "Ranile fizice se cicatrizeaza. Nu ne plimbam cu dovezile pe care le avem atunci cand ai pierdut un picior sau un brat in Afganistan", continua ea.

In opinia presedintelui CBS, Jeff Fager, exista "o lege a tacerii si este in interesul Larei si al nostru sa o depasim".

Lara Logan, nascuta in Africa de Sud, a devenit unul dintre reporterii de razboi cei mai cunoscuti din Statele Unite dupa ce a relatat despre conflictele din Irak si Afganistan. Ea este seful corespondentilor regionali ai CBS News din 2006.

In februarie jurnalista Lara Logan a fost supusa unei "agresiuni sexuale brutale si prelungite, inainte de a fi salvata de un grup de femei si de circa 20 de soldati egipteni" - se preciza atunci intr-un comunicat de presa dat publicitatii de televiziunea americana.

New York Post a relatat ca cei care au agresat-o pe Logan au strigat "Evreica! Evreica!" in momentul atacului. Publicatia precizeaza ca ziarista, originara din Africa de Sud, nu este evreica.

Agresorii nu s-au oprit decat la interventia unui grup de femei din randurile protestatarilor si a circa 20 de militari egipteni.

La 3 februarie 2011, Lara Logan fusese arestata de autoritatile egiptene, sub acuzatia de "spionaj", dar avea sa fie eliberata si sa relateze in continuare din mijlocul protestelor de la Cairo. "Este in sangele meu sa ma aflu acolo, pe strazi, si sa-i ascult pe oameni si sa fac reportaje cat de bune pot", declara Logan pentru revista Time, dupa eliberarea din detentie.