Bombardand Libia, NATO "atita un foc ce poate arde intreaga lume", a avertizat joi fostul presedinte cubanez Fidel Castro, care crede ca, daca Muammar Gaddafi va rezista, "va ramane in istorie ca unul dintre marii barbati ai lumii arabe", relateaza AFP.

"Acum, belicoasa organizatie depinde de Gaddafi. Daca rezista si nu cedeaza la cerintele NATO, va ramane in istorie ca unui dintre marii barbati ai lumii arabe", scrie fostul presedinte, intr-unul dintre "reflectiile" pe care le publica regulat in presa cubaneza.

"Atacurile primitive impotriva poporului libian, care iau un caracter neo-fascist, pot fi folosite impotriva oricarui popor din Lumea a treia", considera parintele revolutiei, care avertizeaza: "NATO atita un foc ce poate arde intreaga lume".

"Putem sa fim sau nu de acord cu ideile politice ale lui Gaddafi, dar nimeni nu are dreptul sa conteste existenta Libiei in calitate de stat independent si membru al Natiunilor Unite", adauga Fidel Castro, care isi exprima "admiratia" pentru "rezistenta pe care o opune Libia".

In 4 februarie, Fidel Castro, care a renuntat la putere in 2006 din motive de sanatate si se prezinta acum ca un simplu "soldat al ideilor", avertizase ca NATO va interveni in Libia cu scopul de a "pune mana pe rezervele sale petroliere".