Marea Britanie a retras invitatia de participare la nunta regala ce fusese adresata Siriei, dupa reprimarea violenta a manifestatiilor pro-democratie din tara araba, Palatul Buckingham sustinand aceasta decizie, a anuntat joi un purtator de cuvant al Ministerului de Externe, citat de Reuters.

Invitatia a fost retrasa chiar in ajunul nuntii dintre Printul William si logodnica acestuia, Kate Middleton, in urma criticilor aduse de militantii pentru drepturile omului. De altfel, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost acuzata ca a pus rangul regal mai presus de orice altceva in ceea ce priveste criteriile de alegere a invitatilor la nunta nepotului sau, printre oaspetii la eveniment numarandu-se "mai multi dictatori".

"In contextul agresiunilor comise saptamana aceasta impotriva civililor de catre fortele de securitate siriene, pe care le-am condamnat, ministrul de Externe a decis ca prezenta ambasadorului sirian la nunta regala ar fi inacceptabila si ca acesta nu ar trebui sa ia parte la aceasta", se arata intr-un comunicat transmis de MAE britanic.

Comunicatul mai mentioneaza ca "Palatul Buckingham impartaseste punctul de vedere al Ministerului de Externe", acela ca participarea ambasadorului sirian la nunta ar fi nepotrivita.