Un judecator din Spania a decis ca un tanar in varsta de 25 de ani trebuie sa paraseasca casa parintilor sai si sa-si caute un loc de munca, transmite CNN. Barbatul din regiunea Andaluzia isi daduse parintii in judecata, pentru ca refuzasera sa-i mai dea bani de buzunar.

Tanarul a depus o plangere la tribunal impotriva parintilor sai, cerand ca acestia sa-i asigure o suma lunara de 588 de dolari. Barbatul era revoltat ca parintii nu-i mai dadeau bani de buzunar, cerandu-i in schimb sa-si gaseasca un loc de munca.

Judecatorul i-a spus insa tanarului ca trebuie sa paraseasca casa parintilor sai in 30 de zile. Magistratul sustine ca barbatul, care studiaza Dreptul, insa cu posibilitate redusa sa absolve in urmatorii ani, e "inca capabil" sa-si gasesca un loc de munca.

Tribunalul civil din Malaga a afirmat ca situatia in locuinta tanarului s-a deteriorat, dupa ce parintii au sustinut ca fiul ii abuzeaza fizic si psihic. Mama tanarului lucreaza intr-un restaurant, in timp ce tatal este angajat al unei companii de curatenie publica.

CNN precizeaza ca nu este neobisnuit ca tinerii din Spania sa ramana sa locuiasca cu parintii lor pana cand trec de varsta de 30 de ani. Rata somajului in randul tinerilor spanioli este de 40,5%, cea mai mare din UE. Potrivit datelor oficiale, 4,6 milioane de spanioli sunt someri, iar in 1,3 milioane de locuinte nu munceste niciun membru al familiei.