Presedintele venezuelean acuza NATO "ca vrea sa il ucida" pe "prietenul" sau Muammar Gaddafi, dupa ce un raid aerian al aliatilor in Libia a distrus recent o cladire guvernamentala de la Tripoli, potrivit AFP: "Stiti ca Muammar Gaddafi este prietenul nostru, dar ce spun acum nu are legatura cu prietenia noastra. Cine are dreptul sa lanseze bombe? Il cauta pe Gaddafi pentru a-l ucide", a declarat Hugo Chavez.

Hugo ChavezFoto: Agerpres

"Nu suntem de acord cu tot ce face sau a facut Gaddafi, dar cine isi poate aroga dreptul de a lansa bombe toata ziua? Si ele cad deasupra centrelor comerciale, deasupra unui spital, a unei universitati. Toate acestea pentru a obtine sfarsitul unui regim", a afirmat liderul libian.

NATO a negat, marti, faptul ca ar incerca sa il prinda cu orice pret pe Muammar Gaddafi dupa ce a bombardat una dintre imensele resedinte ale acestuia din Tripoli, care este si biroul liderului libian.

Comandantul misiunii NATO in Libia, generalul canadian Charles Bouchard, a sustinut ca raidul a vizat un centru de comunicatii din resedinta liderului libian, utilizat pentru a coordona atacurile impotriva civililor, si nu prinderea lui Gaddafi.