Procurorul general al Egiptului a dispus transferul fostului presedinte Hosni Mubarak la un spital militar, inainte ca acesta sa fie mutat la un centru de detentie din Cairo. Intr-un comunicat dat publicitatii, preluat de France Presse, se arata ca starea de sanatate a fostului lider egiptean este "suficient de stabila" pentru a se executa aceasta manevra.

Deocamdata, nu au fost date publicitatii informatii privind spitalul la care va fi transferat Mubarak, dar surse apropiate serviciilor de securitate au anuntat ca fostul presedinte ar putea fi internat la Centrul medical international, situat la periferia capitalei Cairo.

Pana acum, Hosni Mubarak (82 de ani) era spitalizat la o unitate medicala civila din statiunea Sharm el-Sheikh. Starea sa de sanatate s-a inrautatit in timpul audierilor legate de acuzatiile de coruptie si de asasinarea protestatarilor.

Dupa ce va fi mutat la inchisoarea Tora (unde se afla inarcerati si cei doi baieti ai sai) Mubarak va trebui sa raspunda la aceste acuzatii.