Represiunea manifestatiilor ostile regimului din Siria al presedintelui Bachar al-Assad a provocat moartea a cel putin 120 de persoane vineri si sambata, potrivit unei liste actualizate duminica de Comitetul martirilor revolutiei din 15 martie, relateaza AFP.

Sambata au murit cel putin 35 de oameni, in special in regiunea Deraa din sud si in imprejurimile Damascului, unde s-a tras asupra multimii adunate la funeraliile victimelor din ziua precedenta.

De asemenea, Comitetul sirian pentru drepturile omului, cu sediul la Londra, a realizat o lista cu 112 morti pentru ziua de vineri.

Human Rights Watch, impreuna cu alte organizatii pentru drepturile omului, a solicitat o ancheta independenta a crimelor din Siria si a indemnat la sanctiuni din partea comunitatii internationale impotriva celor care au ordonat atacurile.

De la 15 martie, cel putin 348 de persoane au murit in violentele din Siria. "Dupa carnagiul de vineri, nu mai este suficient sa condamni violenta. In fata strategiei 'trage pentru a omori' a autoritatilor siriene, comunitatea internationala trebuie sa impuna sanctiuni asupra celor care ordona tragerea in protestatari," a declarat intr-un comunicat Joe Stork, de la Human Rights Watch, potrivit BBC.