Intors dintr-o calatorie in Dubai, Oliver Kahn a incercat sa treaca prin vama aeroportului din Munchen fara sa-si declare cumparaturile de lux. Vamesii l-au intors de pe "pista verde", pe unde trec calatorii care n-au ce declara la vama. La control, vamesii i-au scos din bagaj marfa nedeclarata in valoare de aproape 7.000 de euro. Zgarcenia si infatuarea fata de institutiile statului german il costa acum mult mai mult. 125.000 de euro are de plata Olli, ca sa nu stea de tot pe tusa, dupa gratii.

Titanul ingenuncheatFoto: YouTube

Miercuri, justitia din Landshut a pronuntat sentinta in procesul declansat in urma intamplarii de anul trecut, din 22 februarie 2010. Kahn a depasit limita scutirii de taxe si a incercat sa se sustraga controlului vamal. Valoarea cumparaturilor facute de el in Dubai a fost de 6.687,96 euro, dupa cum scrie cotidianul tz (Tageszeitung) din Munchen. "Acestea ar fi trebuit declarate", a spus publicatiei numite Christoph Fellner, referent de presa al tribunalului din Landshut.

Pentru cele 17 tricouri, opt pulovere, noua camasi, cinci sacouri, o haina de piele si doua perechi de butoni de camasa - toate de marca - Olli ar fi trebuit sa plateasca o taxa vamala totala de 2.119,04 euro. Fofilarea si sustragerea de la plata il ating acum mai tare la buzunar, caci i s-a pus in carca "incercare de evaziune fiscala". La procesul care a tinut 15 minute, Kahn a fost reprezentat de avocatul sau.

Procuratura a cerut initial o pedeapsa de 350.000 de euro, adica echivalentul in bani a 50 de zile de condamnare, scrie Sport.de.

Avocatul lui Kahn a facut anul trecut un prim recurs. Valoarea unei zile de detentie este calculata in justitia germana in functie de veniturile acuzatului. Pe Kahn, o astfel de zi il costa 2.500 de euro. Sentinta nu e inca definitiva, apararea are la dispozitie o saptamana pentru a cere un nou recurs.

Ani la rand a aparat Olli poarta echipei de fotbal Bayern Munchen si a nationalei Germaniei. El a fost de trei ori ales Portarul Anului. La Campionatul Mondial de fotbal din 2002 din Japonia si Coreea de Sud, Kahn a luat Balonul de Aur, fiind primul si singurul portar distins pana acum cu acest titlu, acordat celui mai bun fotbalist al CM. Tot atunci, el a fost supranumit "Titanul" si a intrat in atentia asiaticilor ca unul dintre cei mai populari fotbalisti.

Oliver Kahn are 41 de ani, s-a retras in 2008 din viata sportiva si a preluat postul de expert la transmisiile de meciuri de fotbal ale televiziunii germane ZDF. In 2009, el a refuzat postul de manager oferit de FC Schalke 04. Din aprilie 2009, Kahn face parte si din juriul emisiunii de divertisment "China cauta Super-Portarul", difuzata de televiziunea de stat chineza.