Fiul lui Evgheni Kaspersky, unul dintre cei mai proeminenti oameni de afaceri din IT-ul rus, este dat disparut, anunta presa rusa, citata de BBC. Ivan Kaspersky, in varsta de 20 de ani, ar putea fi rapit, scrie sursa citata. El este cautat deja de doua zile.

Surse citate de site-ul rus LifeNews.ru sustin ca rapitorii ar fi cerut o rascumparare de 3 milioane de euro in schimbul eliberarii tanarului.

Evgheni Kaspersky este fondatorul si principalul actionar al Kaspersky Lab, una dintre cele mai respectate companii de software anti-virus.

Site-ul rus citeaza prieteni ai lui Ivan Kaspersky - student la Facultatea de Cibernetica din Moscova - care spun ca l-au vazut ultima data pe 19 aprilie, iar ziua urmatoare nu a mai aparut si se pare ca a fost rapit in drum spre munca. Un prieten spune ca si daca rapitorii vor primi banii, e foarte posibil sa nu-l elibereze.

Presa rusa mai scrie ca rapitorii au adunat de pe internet multe detalii despre rezidenta lui Kaspersky care avea un profil foarte detaliat pe o retea sociala.

Evgheni Kaspersky a ratat "la mustata" intrarea in Top 100 Forbes al celor mai bogati oameni din Rusia, cu o avere de 800 milioane euro.

Kaspersky Lab (Laboratoriya Kasperskogo ZAO, in rusa) are peste 300 de milioane de utilizatori in lume si operatiuni in 40 de tari. Compania a fost fondata in 1997, are circa 2.000 de angajati si a obtinut venituri anuale de circa jumatate de miliard de dolari.