Treisprezece ofiteri si soldati libieni, inclusiv un general, s-au predat joi armatei tunisiene, la un punct de control aflat la granita dintre cele doua tari, a transmis agentia TAP, citat de Reuters. Militarii s-au predat in urma unor confruntari cu rebelii ce lupta impotriva fortelor pro-Gaddafi, intr-o zona izolata din Libia.

Martorii afirma ca militarii libieni s-au predat armatei tunisiene pentru a nu cadea in mainile rebelilor.

TAP a citat surse militare, fara insa sa ofere detalii.

Joi dimineata, doi locuitori din orasul tunisian Dehiba au declarat ca rebelii par sa fi preluat controlul asupra punctului de granita aflat pe partea libiana a frontierei, in zona Muntiilor de Vest, dupa o serie de confruntari violente cu trupele lui Muammar Gaddafi. Rebelii au sarbatorit cucerirea punctului de frontiera tragand in aer cu pistoalele automate.

In plus, in Dehiba au ajuns in ultimele zile mii de refugiati libieni.

Reuters precizeaza ca violentele din regiunea Muntiilor de Vest n-au fost reflectate de presa internationala in aceeasi masura in care s-au prezentat atacurile impotriva localitatilor Misrata si Ajdabiyah. Regiunea este populata de berberi, un grup etnic distinct de libieni si privit cu suspiciune de conducerea de la Tripoli.