Arnold Schwarzenegger, care a trecut deja cu succes de la filme de actiune hollywoodiene la postul de guvernator al Californiei, are in vedere presedintia Uniunii Europene, scrie publicatia Newsweek, citata de AFP.

La 63 de ani, fostul "Mister Univers" de origina austriaca se preocupa constant de viitorul sau politic si consilierii sai il sfatuiesc sa revina in Europa pentru a se prezenta la presedintia UE, potrivit articolului Newsweek.

"In urmatorii ani, Uniunea va trebui sa isi gaseasca un presedinte de mai mare anvergura, cineva capabil sa unifice Europa", a declarat, pentru revista, Terry Tamminen, fostul sef de cabinet al lui Schwarzenegger.

"Francezii nu vor un german, germanii nu vor un italian. Daca vor alege, mai degraba, un european plecat in Statele Unite, resuscitand viziunea unui Washington sau a unui Jefferson pentru o Europa unita", a adaugat el, fara sa dea in mod explicit numele fostului guvernator american.

Dupa doua mandate in fruntea Californiei, zvonurile au inceput sa apara asupra viitorului politic al "Guvernatorului". Un lucru este sigur: el nu va putea candida la presedintia Statelor Unite, rezervata doar persoanelor care s-au nascut pe teritoriul american, idee care nu i-a displacut premierului britanic David Cameron, care a glumit, impreuna cu Schwarzenegger, asupra acestui subiect, in cadrul unei recente vizite la Londra.

"Ar trebui sa schimbam constitutia americana, pentru a putea sa va prezint ca presedinte," a spus Cameron.

Intre timp, Arnold Schwarzenegger si-a asigurat revenirea pe ecrane. La inceputul lui aprilie, el a prezentat, la Cannes, "The Governator", un desen animat care-l infatiseaza ca supererou, realizat in colaborare cu Stan Lee, creatorul Hulk, Thor, Spiderman si X-Men.