Un american in varsta de 33 de ani, care a muscat un caine al politiei din Phoenix ce-l prinsese in timpul unei anchete legate de o spargere, a dat in judecata Departamentul de Politie din oras si autoritatile din localitatea Glendale (Arizona), informeaza CBS. Erin Sullivan sustine ca patrupedul i-a incalcat drepturile civile.

Sullivan afirma, de asemenea, ca animalul a folosit "forta excesiva" ca sa-l prinda, dupa ce barbatul a fugit de ofiterii din Glendale care anchetau o spargere.

El a dat in judecata orasele Phoenix si Glendale, precum si patru ofiteri de politie. Sullivan solicita daune de 200.000 de dolari de la autoritatile din Glendale si 250.000 de dolari de la cele din Phoenix.

Barbatul acuza politistii ca au refuzat sa-i ofere insulina, pentru a-si trata diabetul. Avocatul sau afirma ca barbatul a suferit o criza in timp ce se afla intr-o celula a inchisorii din Glendale.

Politistii sustin ca Sullivan a muscat cainele, pe care l-a ranit. Ei au refuzat sa comenteze plangerile depuse impotriva lor.

CBS a precizat ca Sullivan ispaseste in prezent opt ani de inchisoare pentru spargerea de anul trecut.