Cel putin trei departamente guvernamentale din Marea Britanie au dezvaluit pe internet informatii care ar fi trebuit sa fie clasificate, din cauza unei gestionari incompetente a documentelor, relateaza cotidianul Daily Telegraph.

Ministerul apararii, Departamentul pentru Sanatate si Departamentul pentru Comunitati si Guvern local au publicat pe internet documente importante, fara a le revizui apoi in clasificate. Prin urmare, informatii care ar trebui sa fie ascunse publicului, sunt acum disponibile oricui are acces la internet.

Publicatia britanica a descoperit bresele de securitate dupa ce Ministerul apararii a recunoscut ca mai multe secrete despre submarinele britanice nucleare au putut fi obtinute dintr-un raport online, in urma unei erori tehnice care permitea copierea unor bucati de text acoperit si lipirea lor in altul, unde deveneau vizibile.

Documentul a fost inlocuit cu unul sigur, insa alte patru exemple similare au fost descoperite intre timp.

Materialele respective sunt publicate in baza Legii libertatii de informare. Acestea trebuie examinate inainte de a fi postate astfel incat datele clasificate sa fie sterse sau acoperite cu negru.