Un chinez din Los Angeles a fost acuzat ca "a recrutat" peste 100 de imigranti chinezi ce traiesc in California pentru o falsa unitate militara americana, transmite AFP. Yupeng Deng (51 de ani) a primit intre 300 si 400 de dolari, plus o taxa anuala de membru, de la cei care credeau ca se inroleaza in "US Army/Military Special Forces Reserve unit".

Deng, cunoscut si sub numele de David Deng, s-a autointitulat "Comandantul Suprem" al falsei unitati militare americane.

Procuratura din Los Angeles a precizat ca Deng a inceput escrocheria in 2008. El le promitea "recrutilor" ca inrolarea in unitatea militara le va permite sa aplice ulterior pentru cetatenia americana.

"Recrutii" ii plateau intre 300 si 400 de dolari pentru a se inrola in "armata" americana, plus o taxa anuala de membru de 120 de dolari.

Pentru a avansa in rang, "soldatii" trebuiau sa mareasca suma donata lui Deng.

"Comandantul Suprem" le dadea imigrantilor recrutati uniforme si documente militare false, realizand in acelasi timp antrenamente si exercitii militare. Procurorii din Los Angeles afirma ca "recrutii" au luat parte inclusiv la o parada si au vizitat un muzeu militar din San Diego imbracti in uniformele falsei unitati militare.

Deng a fost arestat marti, iar judecatorii au fixat o cautiune de 500.000 de dolari. El este acuzat, printre altele, de obtinerea de bani, munca si proprietati prin pretexte false, furnizarea de documente false, detinerea de pornografie infantila (dupa ce anchetatorii au descoperit in computerul sau poze cu minori angajati in relatii sexuale).