Fiii fostului presedinte Hosni Mubarak - Gamal si Alaa - au fost retinuti, la Cairo, pentru 15 zile pentru investigarea rolului jucat de ei in violentele impotriva protestatarilor si in cazuri de coruptie. Anuntul a fost facut, miercuri, de un general egiptean de politie, citat de France Presse.

Responsabilul egiptean a facut aceasta afirmatie in fata a 2000 de oameni, care s-au adunat in fata tribunalului din Sharm el-Sheikh. La auzul vestii, multimea a izbucnit in urale.

Fostul presedinte Hosni Mubarak (82 de ani) se afla in spital dupa ce a suferit o criza cardiaca. El s-a simtit rau in timpul unui interogatoriu privind rolul pe care l-a avut in timpul violentelor asupra protestatarilor si in coruptia fostului regim.

Reuters relateaza ca Hosni Mubarak este internat la terapie intensiva insa oficialii guvernamentali au continuat interogatoriul si dupa internare. CNN relateaza ca Biroul procurorului a infirmat informatia ca fostul presedinte ar fi fost supus, marti, unui interogatoriu.

Potrivit autoritatilor, in timpul manifestatiilor au murit 800 de persoane si alte cateva mii au fost ranite.

UPDATE: Associated Press relateaza ca si fostul presedinte egiptean, Hosni Mubarak, a fost retinut pentru 15 zile, fiind acuzat de coruptie si abuz de autoritate. Anuntul ar fi fost facut, miercuri dimineata, pe Facebook de biroul procurorului general al Egiptului.Informatia nu a fost confirmata oficial.