Explicatia Ministerului Dezvoltarii la acuzatia ca Udrea a sfidat PE: reprezentantul ministrului a avut "un limbaj profesionist" si nu fost inteles de o parte a europarlamentarilor

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 12 aprilie 2011, 18:17 Actualitate | Internaţional

Europarlamentarii PSD si PNL o acuza pe Elena Udrea ca a refuzat sa participe la o intalnire in Comisia pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European (REGI), desi ministrul Dezvoltarii se afla la Bruxelles. In replica, ministerul precizeaza, intr-un comunicat, ca Elena Udrea a fost reprezentata la aceasta intalnire de secretarul de stat Razvan Murgeanu, "care, avand un limbaj profesionist, nu a putut fi inteles de o parte a europarlamentarilor".

Mai multi europarlamentari PSD si PNL, printre care Ramona Manescu si Victor Bostinaru, au afirmat ca Elena Udrea a "sfidat" Parlamentul European, care ar fi invitat-o pentru a prezenta strategia guvernului Romaniei de imbunatatire a absorbtiei fondurilor europene.

"Cu toate acestea Elena Udrea, intr-un gest fara precedent, a refuzat dialogul cu eurodeputatii din Comisia REGI, desi conform agendei Ministrului, publicata pe site-ul oficial, Elena Udrea se afla marti la Bruxelles pentru o intalnire cu Comisarul Johannes Hahn si Comisarul Antonio Tajani", afirma Victor Bostinaru, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sustine insa ca vizita de la Bruxelles este o initiativa proprie si respinge afirmatiile potrivit carora Elena Udrea ar fi fost chemata "la raport".

"In contextul prezentei ministrului Elena Udrea la Bruxelles, reprezentantii ministerului au convenit si initiat impreuna cu reprezentanti ai PPE din Comisia REGI, participarea reprezentantilor MDRT la sedinta de astazi in care se prezenta raportul unei delegatii a Parlamentului European care a vizitat Romania in perioada 3-5 noiembrie 2010", precizeaza MDRT, intr-un comunicat.

"La intalnirea cu Comisia REGI a PE, Ministerul a fost reprezentat de secretarul de stat Razvan Murgeanu, care, avand un limbaj profesionist, nu a putut fi inteles de o parte a europarlamentarilor, in timp ce ministrul Elena Udrea se afla la o intalnire cu Antonio Tajani, vicepresedintele Comisiei Europene si comisar pentru industrie si antreprenoriat", potrivit sursei citate.


Citeste mai multe despre   2206 vizualizari

 • +10 (16 voturi)    
  Respect (Marţi, 12 aprilie 2011, 18:49)

  El Condor [anonim]

  Mulr respect pentru doamna ministra, care si-a dat seama, pesemne, ca nu poate folosi limbajul unui Europarlamentar. Mai ales ca printre dumnealor se gasesc si ciobani, si analfabeti, si spagari .
 • +2 (14 voturi)    
  Mostră (Marţi, 12 aprilie 2011, 18:50)

  ady624 [utilizator]

  Ne puteți vă rog da o mostră a acelui "limbaj profesionist"? Am senzația că ăștia au senzația că românii nu mai au proprietatea termenilor? Ce-nseamnă "profesionist"? Ce-l face pe el, limbajul, "profesionist"?

  Mulțumesc,
  Adrian
  • +1 (3 voturi)    
   Presupun ca... (Marţi, 12 aprilie 2011, 19:15)

   blefouscou [anonim] i-a raspuns lui ady624

   ... le-o fi zis ca "ramane cum am stabilit".
 • +1 (9 voturi)    
  Cum își permit europarlamentarii să o (Marţi, 12 aprilie 2011, 19:00)

  Baba [anonim]

  cheme pe cea mai capabilă ministreasă ce a existat vreodată pe pământ la raport. Ei nu știu cine este ea,cât este de bine pregătită,instruită,ce partid mândru și puternic reprezintă !
 • -1 (5 voturi)    
  Comunicatul e o minciuna (Marţi, 12 aprilie 2011, 19:01)

  George [anonim]

  Astazi am urmarit live, pe internet, (pentru doritori, la adresa - http://www.europarl.europa.eu/wps-europarl-internet/frd/live/live-video?language=ro -) cum s-a desfasurat sedinta din comisie. A fost primul punct pe ordinea de zi, e adevarat, Elena Udrea nu a fost prezenta, dar nu l-am vazut nici pe Razvan Murgeanu luand cuvantu. Da, Victor Bostinaru a punctat ca persoana invitata se afla in Bruxelles si ca, astfel, sfideaza comisia neluand in considerare invitatia. Dar nici vorba de Razvan Murgeanu, de limbas tehnic sau sofisticat. I-a luat cat de cat apararea Petru Luhan.

  Pentru cei care vor sa vada inregistrarea acestei sedinte, sa viziteze adresa: http://www.europarl.europa.eu/wps-europarl-internet/frd/vod/player?eventCode=20110412-0900-COMMITTEE-REGI&language=ro&byLeftMenu=researchcommittee&category=COMMITTEE&format=wmv#anchor1
  • +2 (8 voturi)    
   Corectie (Marţi, 12 aprilie 2011, 19:32)

   George [anonim] i-a raspuns lui George

   Cand am spus ca Murgeanu nu a luat cuvantul, m-am referit la faptul ca nu a participat la discutii (Elena Udrea fusese invitata la un "schimb de vederi, de opinii"), el de fapt a citit pe repede-inainte ceva din niste coli, multe cifre, ceva in genul cotelor apelor Dunarii...
 • 0 (6 voturi)    
  ce zic europarlamentarii de la Brusselles.... (Marţi, 12 aprilie 2011, 19:16)

  lili [anonim]

  Europarlamentarii nemţi din Comisia pentru afaceri regionale (REGI) din Parlamentul European au criticat-o astăzi dur pe Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale, pentru că nu a onorat invitaţia Bruxellesului de a vorbi despre măsurile pe care România le ia ca să folosească milioanele de euro puse la dispoziţie de UE.
  „Doamna Udrea sfidează Parlamentul European", a spus, revoltată, Constanze Krehl, coordonatorul socialiştilor în comisia REGI. În locul doamnei Udrea a dat explicaţii pe una din cele mai mari probleme ale României în faţa UE - absorbţia extrem de redusă a fondurilor europene - secretarul de stat Răzvan Murgeanu.
  „Am fost foarte fericită că am invitat în comisia noastră ministrul dezvoltării regionale din România pentru a discuta raportul pe absorbţia fondurilor UE de către România. Păcat însă că ministrul nu a putu veni şiu am fost nevoită să accept că a venit secretarul de stat. Dar, în mod normal, atunci când invităm ministrul, el trebuie să vină. Avem informaţii că doamna Udrea este în Bruxelles şi de aceea nu cred că este cel mai potrivit mod de a trata Parlamentul European", a declarat, pentru Adevărul Europa, coordonatorul socialiştilor europeni din Comisia REGI, europarlamentarul german, Constanze Krehl.
  Comisia Parlamentului European unde se discută şi se iau unele decizii legate de soarta fondurilor europene a invitat-o special pe doamna Elena Udrea să explice ce face România ca să cheltuie fondurile UE. Potrivit celor mai recente statitistici europene, România are cea mai mică rată de absorbţie a fondurilor UE din toate ţările membre. Milioanele de euro care stau necheltuite de România reprezintă bani din taxele altor europeni, în special din bugetele marilor contribuabili ai UE, Germania şi Franţa.
  La invitaţia adresată pentru astăzi Elenei Udrea, pusă pe ordinea de zi a Comisiei REGI şi anunţată repetat de Parlamentul European, ministrul ar fi trebuit să fie prezent la un "schimb de opinii" cu europarlamentarii."
  BRAVO Romania !!!
  • 0 (0 voturi)    
   si atunci, (Joi, 14 aprilie 2011, 1:44)

   hash [anonim] i-a raspuns lui lili

   oricat as fi eu de fan pdl, daca e adevarat, de ce ai minusuri?? mi se pare o incalcare grava a protocoalelor, d-na Udrea ar cam trebui sa-si dea demisia.

   Am frecat vreo 4 ani comisia de tehnologie de la UE, si as indrazni sa-i spun doamnei Udrea ca asa ceva nu se face! se numeste lasitate! asa ceva faci cu romani de-ai tai, dar de umpli de penibil cand ai de-a face cu structurile UE! si ne umple si pe noi de penibil! nu-mi place un reprezentant las.
 • -1 (7 voturi)    
  fondurile europene.... (Marţi, 12 aprilie 2011, 19:47)

  costica [anonim]

  Sunt ultima grija a Dnei Udrea si a PDLului Dlui Boc!!! Si asta cand Romania face un imprumut enorm la FMI ca nu are bani in schimb miliardele de euro din perioada 2007-2013 vor fi pierdute in cea mai mare parte ceea ce va influenta cota alocata Romaniei pe perioada 2013-2019 asa cum spunea fostul comisar la CE , Dl Leonard Orban, Dna Udrea isi permite sa se plimbe pe la Bruselles iar cei din PE vizibil deranjati de absenta ei, pentru ca atunci cand un ministru dintr-o tara e asteptat se si prezinta, oare de ce nu s-o fi dus Dna Udrea?! Probabil, pentru ca nu avea cu ce sa-i convinga pe cei de la PE, aia asteptau sa le spuna Dna Udrea ce masuri a stabilit Romania pentru a nu pierde banii europeni lucru ce se pare ca se va si intampla. Dar la Brusselels nu merge cu vorbe goale si Dna Udrea n-a avut curaj sa apara in fata lor cu vorbe goale asa cum apare in fata romanilor si ea si Dl Boc si tot PDLul..... ADIO, fonduri europene, mai luam vreo 2 imprumuturi de la FMI.....urmasii urmasilor nostri le vor returna.....cat priveste explicatia aia cu limbajul "profesionist" al dlui Murgeanu, te bufneste rasul, daca nu plansul.... vai de mama voastra....
 • -3 (3 voturi)    
  Comisia Europeana (Marţi, 12 aprilie 2011, 22:07)

  Comisia Europeana [anonim]

  Comisar = Ministru
  iar Parlamentar = Europarlamentar

  Deci, mi se pare normal ca un ministru sa negocieze cu un Comisar, si nu cu Europarlamentarii. Au initiat o sedinta in acelasi timp - bravo lor, dar nu pot obliga nicidecum un ministru sa participe la o sedinta a unei comisii de europarlamentari. q.e.d.
  • +1 (5 voturi)    
   ai grija ce spui... (Marţi, 12 aprilie 2011, 22:27)

   costica [anonim] i-a raspuns lui Comisia Europeana

   astia sunt cei care voteaza cand e vorba de fondurile alocate, aceasta Comisie unde a fost invitatat Dna Udrea are in responsabilitatea ei treaba cu fondurile europene, nu-s chiar de capul lor cum zici tu... numai ca Dna Udrea nu da 2 bani pe comisia cu pricina, nici Dl Boc nu prea se omoara mergand la Brusselles, oricum nu ar avea ce sa le spuna alora, la Brusselles nu merge cu vorbe goale portocalii, mai degraba d-asta nu a mers nici Dna Udrea. Ce sa le spuna, povesti portocalii despre fondurile europene, cand aia vad bine ca Romania le rateaza miliardele alocate cu mari succesuri ??!! De culoare portocalie, evident.....Dincolo de orice, cred ca pentru tot Guvernul asta nu exista un obiectiv mai important decat absorbtia celor 37 miliiarde Euro alocati Romaniei pana in 2013.... Din pacate, peste 30 miliarde Euro probabil vor fi pierduti, cum spunea fostul comisar si actual consilier al Dlui Basescu, Dl Leonard Orban, iar Romania va fi contributor net pe perioada 2007-2013... si nu am motive sa cred ca pe urma va fi altfel.....din pacate.....
  • +3 (3 voturi)    
   pai.. (Marţi, 12 aprilie 2011, 22:42)

   dc [anonim] i-a raspuns lui Comisia Europeana

   ...udrea a avut o atitudine de "profesionista", care-i problema ? :)
 • 0 (0 voturi)    
  aveti grija d-le Boc, (Joi, 14 aprilie 2011, 1:51)

  hash [anonim]

  ca astfel de lucruri nu se trateaza 'romaneste' ...

  o sa va pierdeti voturile pe care contati cel mai mult, cele ale clasei de upper-middle class, de 30-40 de ani, cei productivi, care spera ca sunteti o solutie pentru viitor. reprezentantilor UE nu le dai cu flit! mai degraba dai cu flit presedintelui.

  ar fi bine ca pana la anu', cei cu sange in instalatie, sa puneti de-un partid. un partid al competentilor.

  avem nevoie de elite in posturi cheie, se pare ca d-na Udrea e depasita de situatie. picam o tara intreaga de prosti, or asta ma revolta.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri