Europarlamentarii PSD si PNL o acuza pe Elena Udrea ca a refuzat sa participe la o intalnire in Comisia pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European (REGI), desi ministrul Dezvoltarii se afla la Bruxelles. In replica, ministerul precizeaza, intr-un comunicat, ca Elena Udrea a fost reprezentata la aceasta intalnire de secretarul de stat Razvan Murgeanu, "care, avand un limbaj profesionist, nu a putut fi inteles de o parte a europarlamentarilor".

Mai multi europarlamentari PSD si PNL, printre care Ramona Manescu si Victor Bostinaru, au afirmat ca Elena Udrea a "sfidat" Parlamentul European, care ar fi invitat-o pentru a prezenta strategia guvernului Romaniei de imbunatatire a absorbtiei fondurilor europene.

"Cu toate acestea Elena Udrea, intr-un gest fara precedent, a refuzat dialogul cu eurodeputatii din Comisia REGI, desi conform agendei Ministrului, publicata pe site-ul oficial, Elena Udrea se afla marti la Bruxelles pentru o intalnire cu Comisarul Johannes Hahn si Comisarul Antonio Tajani", afirma Victor Bostinaru, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sustine insa ca vizita de la Bruxelles este o initiativa proprie si respinge afirmatiile potrivit carora Elena Udrea ar fi fost chemata "la raport".

"In contextul prezentei ministrului Elena Udrea la Bruxelles, reprezentantii ministerului au convenit si initiat impreuna cu reprezentanti ai PPE din Comisia REGI, participarea reprezentantilor MDRT la sedinta de astazi in care se prezenta raportul unei delegatii a Parlamentului European care a vizitat Romania in perioada 3-5 noiembrie 2010", precizeaza MDRT, intr-un comunicat.

"La intalnirea cu Comisia REGI a PE, Ministerul a fost reprezentat de secretarul de stat Razvan Murgeanu, care, avand un limbaj profesionist, nu a putut fi inteles de o parte a europarlamentarilor, in timp ce ministrul Elena Udrea se afla la o intalnire cu Antonio Tajani, vicepresedintele Comisiei Europene si comisar pentru industrie si antreprenoriat", potrivit sursei citate.