Presa din Cehia l-a criticat pe presedintele Vaclav Klaus marti, dupa ce un video viral il arata insusindu-si, discret, un stilou ceremonial in timpul unei vizite in Chile, mai multi numindu-l pe seful statului "hot", potrivit Reuters.

Clipul, intitulat "Presedintele Cehiei fura un stilou", il arata pe Klaus deschizand cutia cu stiloul in timpul unei conferinte de presa, admirand obiectul, tinandu-l apoi discret sub masa si ducand mana la buzunar. Ulterior, Klaus inchide cutia suport.

"Desi protocolul ii permite lui Klaus, teoretic, sa ia stiloul ca suvenir, utilizatorii de internet il numesc pe presedinte 'hot'," scrie cotidianul Mlada Fronta Dnes.

Purtatorul de cuvant al presedintiei a declarat ca seful statului avea dreptul sa ia stiloul, pe care presedintii si delegatiile il primesc in vizitele oficiale.

Gestul aminteste de cel facut de Nicolas Sarkozy, care, in timpul unei vizite la Bucuresti, si-a revendicat un stilou Mont Blanc, dupa ce semnase un acord de parteneriat cu Traian Basescu.