Un elev din Mesquite (Texas) a inregistrat cu o camera video momentul in care un politist local a folosit spray lacrimogen impotriva unui pui de veverita, transmite postul de televiziune FoxNews. Ofiterul a folosit sprayul dupa ce animalul a inceput sa alerge dupa elevi, la o scoala din localitate. Asociatiile pentru apararea drepturilor animalelor au criticat vehement gestul politistului.

Ofiterul si veveritaFoto: Captura YouTube

Elevul care a inregistrat incidentul l-a postat pe site-ul YouTube.

Pe inregistrare se aude cum elevii striga la "ofiterul Davis" sa nu atace animalul, exclamand "Nu!" si "Nu folositi sprayul!".

Departamentul de Politie din Mesquite a aparat insa gestul ofiterului, afirmand ca aceasta s-a interpus intre elevi si animal deoarece credea ca puiul de veverita era turbat. Dupa mai multe incercari nereusite de a indeparta animalul, ofiterul a folosit sprayul lacrimogen pentru "a-i proteja pe elevi".

Doi elevi au declarat ca un oficial al institutiei de invatamant ar fi lovit animalul inainte de sosirea politistului. Conducerea scolii a negat insa informatia.

Politia animalelor a capturat puiul de veverita, pe care l-a dus la un adapost. Ulterior, animalul a fost eliberat in salbaticie.