O explozie s-a produs luni dupa amiaza in metroul din Minsk, capitala statului Belarus, a transmis Reuters, citand informatii de la agentia Ria Novosti. Un martor a afirmat ca a vazut fum dupa deflagratia produsa la statia Oktyabrskaya, aflata in centrul orasului. Mai multe persoane au fost scoase cu targile din statia de metrou. Agentia oficiala BelTA a anuntat ca mai multe persoane "au fost ucise" in urma deflagratiei, bilantul provizoriu fiind de 11 morti si 100 de raniti.

Deflagratie in capitala din BelarusFoto: Reuters

Potrivit agentiei oficiale BelTA, explozia a avut loc in statia de metrou aflata la circa 100 de metri de palatul presedintelui Aleksandr Lukasenko. Presa de stat a anuntat ca "exista victime", informatia fiind confirmata si de un purtator de cuvant al politiei, care nu a putut preciza numarul acestora.

Oficialii din Minsk au afirmat ca nu cunosc cauza deflagratiei, care s-a produs la ora de varf. Explozia a avut loc in momentul in care pasagerii coborau dintr-o garnitura de metrou.

Politia a inconjurat zona.

Martorii sustin ca explozia a afectat structura statiei de metrou din Minsk, iar o parte a tavanului s-a prabusit.

Cititori HotNews.ro au afirmat, citand prieteni aflati in Belarus, ca ar fi vorba de un atac terorist. Retelele de telefonie mobile functioneaza extrem de greu, fiind coplesite de numarul mare de apeluri.

Lukasenko, considerat ultimul "dictator" al Europei, conduce tara din 1994, iar manifestatiile timide ale opozitiei au fost reprimate de fiecare data. Liderul de la Minsk a castigat un nou mandat de presedinte in urma scrutinului din 19 decembrie 2010, desi opozitia a denuntat fraude masive.

UPDATE Deocamdata nu se stie daca este vorba de un accident sau o bomba, dar politistii inclina spre pista terorista.

Atentie, imagini violente!