Criminalul din cartierul Realengo, Rio de Janeiro, Wellington Menezes de Oliveira, se declarase de religie musulmana, dar autoritatile religioase islamice neaga orice legatura cu tanarul barbat de 23 de ani care a ucis 12 elevi joia trecuta, relateaza AFP.

Wellington Menezes, crescut din copilarie in religia mamei sale adoptive, adepta a Martorilor lui Iehova, scrisese pe fisa sa scolara din 2006 ca este musulman, relateaza saptamanalul brazilian Veja.

Veja, care a obtinut o copie a doua fise de inscriere in colegiul public Maica Teresa de Calculta, a constatat ca in 2004 tanarul trecuse la religie "Martorii lui Iehova", pentru ca in 2006 sa marcheze casuta corespunzatoare religiei musulmane.

Wellington Menezes a ucis joi, 7 aprilie, 12 elevi si a ranit alti 11 inainte de a se sinucide in scoala Tasso da Silveira, pe care o frecventase in perioada 1999 - 2002 si unde fusese victima a numeroase umilinte.

Intr-o geanta gasita de politie in scoala se afla o scrisoare in care ucigasul dadea instructiuni legate de inhumarea sa. Potrivit saptamanalului Veja, politia a gasit si texte in care tanarul spunea ca petrece "patru ore pe zi citind Coranul".

"Cateodata meditez la 09/11", atentatul terorist din 11 septembrie 2001 de la New York, in care si-au pierdut viata aproape 3.000 de oameni, se arata in acest text.

Presedintele Uniunii nationale a organizatiilor islamice, Jamel El Bacha, a afirmat intr-un comunicat ca Wellington Menezes "nu era musulman si nu avea nicio legatura cu moscheile si societatile de binefacere sustinute de comunitate in Brazilia".

Politia federala a anchetat eventuale legaturi cu grupari teroriste islamice dar in cele din urma a respinsa aceasta pista, scrie Veja.

Un frate vitreg al ucigasului a declarat sambata, pentru cotidianul Estado de Sao Paulo, ca Wellington era schizofrenic si lua medicamente de la varsta de sapte ani, dar a renuntat la acestea o data cu adolescenta.

Familia a inceput sa fie preocupata de el cand mama sa adoptiva (decedata in urma cu un an) a descoperit ca tanarul citea manuale de fabricare a bombelor si de manuire a armelor, petrecandu-si majoritatea timpului pe internet.