Scurgeri de apa au fost detectate la centrala nucleara Onagawa dupa cutremurul de joi de 7,1 magnitudine, cea mai puternica replica de pana acum a devastatorului seism din 11 martie, a anuntat vineri operatorul centralei, compania nipona Tepco, scrie publicatia Le Monde.

Tepco precizeaza insa ca nivelurile de radioactivitate in jurul centralei nucleare nu s-au schimbat. Apa iese inclusiv din bazinele de depozitare a combustibilului de la reactoarele 1 si 2 ale centralei.

Nivelul scazut al apei in aceste rezervoarele de racire este un motiv de ingrijorare, deoarece, daca nu exista apa suficienta pentru racire, barele de combustibil uzat pot declansa emisii radioactive in atmosfera.

UPDATE: Cutremurul de joi a ucis patru persoane si a ranit peste 100, arata ultimul bilant anuntat vineri de autoritati. Seismul a lovit nord-estul Japoniei, deja devastat de cutremurul si tsunami-ul din 11 martie.

Japonia se confrunta deja cu o criza nucleara la centrala de la Fukushima, la sud de Onagawa, din cauza seismului catastrofal cu magnitudinea de 9 si tsunami-ului din 11 martie.