O pensionara in varsta de 75 de ani din Georgia a oprit accidental internetul pentru 90% dintre utilizatorii din Armenia, dupa ce a taiat un cablu de fibra optica dintre cele doua tari in timp ce cauta fier vechi. Femeia, care locuieste intr-un sat la nord de capitala Tbilisi, a fost arestata si ar putea fi condamnata la trei ani de inchisoare, informeaza AFP.

“Femeia a gasit cablul in timp ce aduna fier vechi si a incercat sa-l taie pentru a-l fura. [...] Luand in considerare varsta ei, a fost eliberata pana la finalizarea anchetei”, a declarat ministrul de interne georgian, Zura Gvenetadze, pentru AFP. Conexiunile la internet din aproape toata Armenia si partial si din Georgia au fost nefunctionale timp de 12 ore, pana cand tehnicienii au reusit sa identifice si sa remedieze problema.

Un eveniment similar a avut loc in 2009, cand o alta persoana in cautare de fier vechi a lasat tara fara internet pentru scurt timp. Reprezentantii companiei care detine reteaua de fibra optica au declarat pentru AFP ca nu inteleg cum a avut loc incidentul, dat fiind ca fibra optica beneficia de “protectie robusta”.