Un locuitor al capitalei libiene Tripoli a declarat joi ca a vazut un aparat de lupta deasupra orasului, dupa care a auzit doua explozii, transmite Reuters, fara sa precizeze daca avionul apartine statelor NATO care actioneaza in Libia. Informatia a venit in contextul in care un purtator de cuvant al rebelilor a afirmat ca fortele pro-Gaddafi au bombardat miercuri portul Misrata, detinut de insurgenti, fortand inchiderea lui temporara.

"A fost un avion care a zbura pe cer, apoi am auzit doua explozii... a doua a fost puternica", a spus rezidentul capitalei Tripoli, care a urmarit scena de pe acoperisul cladirii sale.

Joi, un purtator de cuvant al rebelilor a afirmat ca fortele pro-Gaddafi au bombardat cu o zi inainte portul Misrata, detinut de insurgenti, fortand inchiderea lui temporara. Bombardamentele au provocat moartea a cinci persoane si ranirea altor 25.

Reprezentantul rebelilor a adaugat ca aparatele de lupta ale NATO au atacat miercuri trupele lui Gaddafi care actioneaza in Misrata, precum si in apropierea orasului.

In acelasi timp, purtatorul de cuvant al rebelilor a spus ca avioanele NATO au atacat joi un convoi al insurgentilor in apropiere de Brega, ranind mai multe persoane.

Un rebel a declarat ca cel putin cinci insurgenti au fost raniti in raidul aerian al Aliantei nord-atlantice.