Arabia Saudita este "atat de suparata" pe presedintele Barack Obama incat a trimis inalti oficiali in China si Rusia, pentru a cauta oportunitati de afaceri in cele doua tari, transmite NBC. Nemultumirea sauditilor ar fi fost determinata, in primul rand, de felul in care Administratia Obama a fortat iesirea din scena politica a fostului presedinte egiptean, Hosni Mubarak.

Ziaristul Tom Brokaw, aflat la Bagdad, a afirmat ca secretarul apararii din SUA, Robert Gates, "va trebui sa raspunda unor intrebari dificile in aceasta regiune, legate de intentiile Statelor Unite cu toate aceste revolte, in special intr-o zona unde Statele Unite au interese atat de mari, politice si economice".

Jurnalistul a precizat ca "o multime din aceste intrebari vor veni, probabil, de la Regele Abdullah al Arabiei Saudite. Mi s-a spus ca sauditii sunt atat de suparati pe Administratia Obama pentru felul in care l-au inlaturat pe presedintele egiptean Mubarak incat au trimis emisari de rang inalt in China si Rusia, pentru a le spune ca Arabia Saudita este pregatita acum sa faca mai multe afaceri cu ei".