Operatorul centralei nucleare de la Fukushima, Tepco, intentioneaza sa introduca azot in reactorul 1, pentru a evita o posibila explozie cauzata de acumularea de hidrogen, a anuntat miercuri compania.

Expertii prezenti la fata locului sunt ingrijorati de faptul ca este in continua crestere cantitatea de hidrogen, fiind tot mai mare pericolul unei explozii in contact cu oxigenul din aer.

UPDATE 1 Pescarii din prefectura Ibaraki, una dintre marile exportatoare de produse din peste, si-au incetat activitatea dupa ce a fost gasit peste contaminat cu substante radioactive provenite de la centrala nucleara de la Fukushima, scrie Bloomberg.

Explozii de hidrogen au afectat deja grav exteriorul a doua dintre cele sase reactoare de la Daiichi Fukushima, fara a afecta insa interiorul instalatiilor, dupa cutremurul si tsunami-ul din 11 martie.

"Avem de gand sa injectam azot in cladirea reactorului 1, deoarece este probabil sa se fi acumulat o cantitate mare de hidrogen", a declarat un oficial TEPCO.

Aceasta operatiune ar putea fi desfasurata miercuri si ar trebui sa dureze mai multe zile, scrie AFP.

Noile temeri privind o explozie vin dupa ce Tepco a reusit miercuri dimineata sa colmateze o scurgere de apa puternic radioactiva care se varsa in Oceanul Pacific.