Procesul "Rubygate", cel mai mediatizat si mai periculos pentru liderul italian Silvio Berlusconi, acuzat de intretinere de relatii sexuale cu minore si abuz de functie, se deschide miercuri la Milano, in absenta acestuia.

Mult asteptata, dupa luni de dezvaluiri in mass-media cu privire la petrecerile fierbinti organizate in vilele luxoase ale lui Berlusconi, aceasta prima audiere s-ar putea incheia doar cu o amanare la o data ulterioara, la sfarsitul lunii mai sau inceputul lunii iunie, potrivit unuia dintre avocatii sai citati de presa internationala.

Nici "Il Cavaliere", nici cei doi avocati principali, nici figura centrala in scandalul Ruby, nu vor fi prezenti.

Dar, o surpriza nu este exclusa caci Ruby s-ar putea constitui ca parte civila in proces, a spus avocatul sau. Ea ar putea cere despagubiri in caz de condamnare a lui Berlusconi.

In acest caz, Silvio Berlusconi, in varsta de 74 de ani, este acuzat ca a platit serviciile sexuale ale tinerei Karima El Mahroug din Maroc, alias "Ruby" in perioada februarie-mai 2010, atunci cand ea era minora, o infractiune pedepsita cu inchisoare de la sase luni la trei ani.

El este, de asemenea, acuzat de abuz de putere dupa ce ar fi sunat la politie sa o elibereze pe Ruby, arestata pentru furt, actiune care l-ar putea costa pana la 12 ani de inchisoare.

Berlusconi spune ca a intervenit pentru ca el a crezut ca Ruby era nepoata fostului presedintele egiptean Hosni Mubarak, dar anchetatorii spun ca el a intervenit de fapt pentru a preveni ca Ruby sa faca declaratii incriminatoare.

Berlusconi si Ruby au negat ca au avut relatii sexuale in vila din Arcore a miliardarului. Tanara, care a implinit 18 ani in noiembrie anul trecut, admite doar ca a participat la dineuri "absolut normale si cuminti", referindu-se la petrecerile organizate in vila lui Berlusconi.

Pentru a convinge, avocatii premierului Italiei l-au propus ca martor in proces pe actorul american George Clooney. Clooney si iubita sa, actrita italiana Elisabetta Canalis, figureaza pe lista pentru ca tanara marocana Ruby a afirmat intr-un interogatoriu ca i-a vazut la o cina la vila Arcore a lui Berlusconi.

Rubygate este al treilea scandal sexual in care este implicat Berlusconi, dupa cazurile Noemi (mai 2009), o minora a carei frecventare a condus in cele din urma la divortul de sotia sa, si D'Addario (iunie 2009), o prostituata care a povestit cum a petrecut o noapte torida cu Il Cavaliere. Acesta pare insa cel mai serios caz, deoarece ii poate aduce o condamnare de trei ani pentru prostitutie cu minore si 12 ani pentru abuz de functie.