SUA s-au confruntat in ultimele trei zile cu trei aterizari de urgenta ale avioanelor Boeing, dupa ce aerul din cabina devenise irespirabil. Ultimul incident a fost cel de duminica de la New York cu un avion al American Airlines, relateaza AFP.

Un Boeing 757 care facea legatura intre Boston si insula Saint-Thomas, a fost nevoit sa aterizeze pe aeroportul JFK de New York, a declarat un putator de cuvant al aviatiei civile.

"Echipajul a constat o depresurizare a cabinei", a declarat purtatorul de cuvant, adaugand ca nu se cunoaste deocamdata cauza depresurizarii.

Vineri dupa amiaza, un alt incident mult mai spectaculos a afectat un Boeing 737 al companiei Southwest Airlines. O parte a acoperisului aeronavei a fost smuls la scurt timp dupa decolarea din Phoenix (Arizona).

Avionul care se indrepta spre Sacramento a aterizat pe o baza aeriana la Yuma. Un membru al echipajului si un pasager au fost usor raniti.

Vineri dimineata un alt avion al American Airlines, un Boeing 737, care facea legatura intre Washington si Chicago a aterizat de urgenta pe aeroportul Dayton (Ohio).

Aceste incidente vin la o luna dupa dezactivarea de catre Statele Unite, gest urmat si de Canada si Franta, a sistemelor de alimentare cu oxigen in toaletele anumitor modele de aeronave, de teama teroristilor.

FAA a estimat la momentul respectiv ca depresurizarea este un fenomen "extrem de rar".